9 lipca 2020

Tempeh z fasoli

Fasolowy tempeh

Tempeh z czterech fasoli (Jaś, Czarna, Czerwona, Mung) / Fermentowany sos bbq habanero / Ocet z pigwy starzony na płatkach dębowych / Olej sezamowy / Kolendra wietnamska / Sól z kiszonych grejpfrutów / Kimchi z czosnku niedźwiedziego

To co jest prawdziwie piękne w fermentacji, to jej bogactwo i nieograniczone możliwości, które stwarza. Musimy pozbyć się pytań „czy można?” „czy da się?” Uwolnijmy naszą wyobraźnię, której jesteśmy uczeni, aby nie używać. To, że coś komuś nie wyszło, czy nie smakowało nie oznacza, że i w naszym przypadku tak będzie. Różne techniki i sposoby mogą dać uzupełniające się rezultaty. Tylko od nas zależy jak to wykorzystamy.

Tempeh robiony z kilku rodzajów strączków zawsze łączy się dodatkowym zamętem. Różne czasy gotowania skutecznie utrudniają pracę. Wysiłek jest jej wart!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *